Szolgáltatás
A tartós sminktetoválás egészségügyi kockázatai

A tartós sminktetoválás egészségügyi kockázatai

Gyönyörű vörös ajkak, tökéletesen formázott szemöldök és igéző szemceruza. A sminktetoválás azt az ígéretet hordozza magában, hogy az egész napos folyamatos munka után, akár el is mehetünk az edzőterembe és még bulizhatunk is egy hatalmasat, a sminkünk végig tökéletes marad.

A tartós sminktetoválás szakképzett személy kezében teljesen biztonságos. Fontos azonban, hogy megfelelő tapasztalattal és képesítéssel rendelkező szakembert válasszunk, hiszen a sminktetoválás hasonlóan a rendes tetováláshoz mikropigmentációnak számít, a bőr felület alá kerül be a festék, ezért egy rossz szakember az egészségünkre ártalmas munkát is tud végezni.

A legnépszerűbb tartós sminktetoválás közé tartozik a szemhéj tetoválás, az ajak kontúr és a szemöldök tetoválás is. Vannak tetoválók akik tartós pirosítást is kínálnal, de ezzel az eljárással érdemes kicsit szkeptikusan bánni.

A legtöbb eljárást érzéstelenítő bőrre történő felvitelét követően hajtják végre. A kezdeti tetoválás után szükség lehet a javításra, de legkorábban egy hónappal és legfeljebb három hónappal később.

A pigmentekkel szembeni allergiás reakciók meglehetősen ritkák, de nehéz biztosra kizárni az irritáló hatást. Bármikor, amikor idegen testet viszünk be a bőrbe, megvan a lehetősége, hogy nem várt reakciót okozzon. A reakció évekkel később kiütésként vagy az immunrendszer allergiás reakciójaként egyaránt jelentkezhet.

A tartós tetoválások két további lehetséges mellékhatása még a granulómák, amelyek egy idegen anyag körüli szövetben képződő tömegek, és a keloidok, amelyek pedig a hegszövet túlnövekedését jelentik. A keloidok gyakrabban jelennek meg a tartós smink eltávolításakor, mint annak alkalmazásakor.

A sminktetoválás egyéb mellékhatásai közé tartoznak még a különböző duzzanatok, repedések, hámlás, hólyagosodás és hegesedés is. Egyes esetekben a jelentkezett mellékhatások súlyos torzulást okozhatnak, ami étkezési és beszédképzési nehézségeket is okozhat. A legsúlyosabb és legkevésbé körültekintő esetekben sajnos a hepatitis C-vel való megfertőződést sem lehet kizárni.

Ezért nagyon fontos, hogy amikor tartós sminktetoválás szolgáltatás igénybevételén, vagy esetleg eltávolítás mellett gondolkodunk, akkor ne kizárólag az árlista legyen a sminkes kiválasztásának szempontja. Hiszen csinálhat valaki akármilyen szép soft powder szemöldök formázást, ha a vendégek elsöprő többsége fertőzéssel távozik a szalonból. Olvassuk kommenteket, kérdezzük meg ismerőseinket, kérjük el a képzettséget igazoló okmány, egy szó mint száz, legyünk nagyon körültekintőek a sminkes kiválasztásakor!