Szolgáltatás
Zanzibár utazás: ételek, amiket ki kell próbálni

Zanzibár utazás: ételek, amiket ki kell próbálni

Zanzibár utazás szempontjából sokkal többet tud adni, mint a gyönyörű homokos tengerpartok. Bár a legtöbb utazó tengerparti nyaralás reményében érkezik az országba, Zanzibár utazás tekintetében legalább annyi izgalmas gasztrokalanddal kecsegtet, mint könnyed tengerparti pihenéssel. A legtöbb szállodában az all inclusive ellátás szinte alap szolgáltatás, érdemes rászánni az időt, hogy barangoljunk egy kicsit a szigeten és helyi ételeket próbáljunk ki.

Zanzibár utazás aspektusából hasznos, ha beütemezünk néhány napot, hogy kipróbáljuk a legjobb ételek, amelyeket érdemes kipróbálni Stone Townban.

1. Zanzibár pizza

A zanzibári pizza inkább egy galettehoz hasonlít, egy kis tésztagolyóból indul amelyet kihígítanak, majd felhalmoznak a választott hozzávalókkal (például csirke vagy marhahús), majd hagyma, paprika, tojás, sajt, egy kanál majonéz és chili szósz (azoknak, akik csípősen szeretik). Ezután a sarkokat behajtják négyzet alakúra, és az egész a serpenyőbe kerül. Amikor az alap ropogós, megfordítják, majd falatnyi négyzetekre szeletelik, tányérra kanalazzá és fogpiszkáló „villával tálalják.

2. Biryani és pilau

A biryani és a pilau (más néven pilaf és plov) olyan rizsételek, amelyeket olyan fűszerek keverékével készítenek, mint a szerecsendió, szegfűszeg, bors, kardamom, fahéj, fokhagyma, gyömbér és koriander. A legfontosabb különbség a kettő között az, hogy a biryanit külön főzik a hozzá tartozó húsételekhez. A Pilau-t viszont ugyanabban az edényben főzik, mint a húst (vagy húslevest), így a rizs felszívja a levet. Mindkettő finom és érdemes kipróbálni.

3. Mishkaki

A fűszerek és szósz keverékében pácolt, majd tökéletesre sült mishkaki (húsnyárs) egy mindenütt elterjedt zanzibári snack, amelyet gyakran látni egy délután grillezni az utcákon. Érdemes közvetlenül a grillről kipróbálni, hogy frissek legyenek.

4. Polip

Zanzibár a polipokról híres, amelyeket szakképzett „polipvadászok fognak ki, akiket gyakran lehet észrevenni, amint lándzsákkal felfegyverkezve gázolnak át a part menti lapályokon, hogy elkapják a tengeri fűben és korallokban a tengerparton túl jól boldoguló ízletes gerincteleneket. A polip fogyasztásának legnépszerűbb módjai közé tartozik a mishkaki nyárs, a polip curry vagy közvetlenül grillről fogyasztva.

Ha túl vagyunk a kiadós lakomákon, akkor a tengerparton bőven találunk kiadó napágyakat és spa lehetőségeket is. Zanzibár utazás repülővel Budapestről körülbelül 12 óra alatt érhető el. Ha mégsem lennénk biztosak benne, hogy ez az a kultúra, amivel közelebbről megismerkednénk, akkor bátran elgondolkodhtunk, hogy vajon Mexikó utazás tekintetében milyen lehetőségeket nyújt számunkra.