Szolgáltatás
A Lego megosztó PRIDE kampánya

A Lego megosztó PRIDE kampánya

A Mindannyian csodálatosak vagyunk egy Lego készlet, melyet 2021-ben adtak ki a PRIDE hónapra. A készlet neve az „Everything Is Awesome” című dalból ered, mely a 2014-ben bemutatott The Lego Movie című filmhez tartozik.

Nagy lépést tett meg ezzel a Lego, hiszen a Lego játékok világelsők, melyeknek van dedikált LMBTQI+ termék családja. A “Mindannyian csodálatosak vagyunk kockák tervezője Matthew Ashton és magában foglalja a közösség legfontosabb színeit. Van benne, pride- és transznemű zászló, valamint a fekete és barna színeket is használja a készlet, amelyek az LMBTQI+ közösség színei.

A készlet 346 darabból áll. Tartalmaz 11 minifigurát, a szivárvány minden színében. Minden figura más frizurával rendelkezik, melyek szintén az LMBTQI+ és Lego közösség sokszínűségét jelentik. A tizenegy figura közül egyik sem rendelkezik meghatározott nemmel, kivéve a lila minifigurát, ami egy drag queen-t képvisel egy nagyon stílusos parókával.

A Legonak nem ez volt az első kiállása az LMBTQI+ értékek elfogadásának fontossága mellett. A cég 2019-ben kiadott Trafalgar Square építőjátékban található egy apró szivárványos zászló, míg a BrickHeadz sorozatban különállóan kerültek értékesítésre menyasszony és vőlegény figurák, lehetővé téve a rajongóknak, hogy két menyasszonyt vagy két vőlegényt vásároljanak, ha úgy döntenek. Az „Everyone is Awesome” készlet a Lego 89 éves történelmében az első készlet, amelyet kifejezetten az LMBTQI+ közösségnek szenteltek. Kétségtelenül nagy lépés ez egy inkluzívabb játékipar felé.

Természetesen a cég szettje rendkívül megosztó volt már a piacra dobás pillanatában is. A Lego azonban nem állt meg és 2022-ben újabb PRIDE marketing kampányt jelentettek meg a piacon, ami az LMBTQI+ egyénekről mesélt el sztorikat. Csaknem egy évvel később azonban bojkott indult a cég termékei ellen, az érintett szettek között van a brick, Heroes és minden más LEGO termék is, sőt az LEGO franchisehoz tartozó más márkák is, mint a Legoland. A bojkottban résztvevők legfőbb kritikája az, hogy korai korban kezdik az edukációt a Lego Pride termékei és alkalmasak arra, hogy manipulálják a gyerekeket.

Néhány Morzsa játékbolt és nagyobb láncok polcain ritkán, de lehet találni elérhető szetteket, viszont ha szeretnénk ilyet vásárolni, akkor érdemes inkább webshopból megrendelni.